Om oss

Fotograf: Maria Westling, WM Artphoto Fotograf: Maria Westling, WM Artphoto

Jag som innehar stamnamnet SE*Alerias heter Susanne Vikström. Jag bor tillsammans med min man Peter, samt våra sibiriska katter som heter Ramses, Nastasia, Jane och Madicken. Vi bor i Sävar, en liten by strax norr om Umeå.

 

Eftersom jag och min dotter har allergi så hade vi aldrig kunnat tänka oss att det skulle kunna fungera med katt i hemmet. Jag hade hört talas om den sibiriska katten och att den i vissa fall kunde fungera för allergiker. Till vår stora lycka så fungerade det bra för oss med de sibiriska katterna. Gissa om vi blev sugna på en egen familjemedlem! Efter några veckors intensivt sökande så fanns han där, vår lille prins, S* Grevinnans Merlot! Merlot kallas dagligen för Ramses, ett starkt namn på en katt med en stor portion personlighet. Ramses kom hem till oss i augusti 2011 och det dröjde inte länge förrän vi var sugna på en till liten familjemedlem. I juni 2012 flyttade vår lilla prinsessa, S* Altaicas Chana, in till oss och lyckan var total! Nu bor Chana med vår dotter, Elina, i Umeå. I februari 2014 var det dags för nästa älskade sibir att flytta hem till oss, S* Lubov Sibiri Nastasia Tolstova, där Lubov Sibiri betyder just älskade sibir! Den senaste familjemedlemmen i familen är racer-räkan S*Lince´s Nicoletta Braschi som flyttade in hos oss i april 2016! Nicoletta bor idag hos en underbar fodervärdsfamilj i Umeå. De är underbara och var man än går så har man en liten sibbe med sig!

Våra katter är självklart älskade familjemedlemmar och det viktigaste för oss är att de mår bra. För att kunna ge dem och de kattungar vi kommer att föda upp den tid och kärlek de behöver, och för att kunna bevara en harmonisk kattgrupp, har vi valt att begränsa antalet katter under vårt tak. Alla kattungar som kommer att födas upp hos SE*Alerias är uppfödda med massor med av kärlek, engagemang och är vana vid det mesta som familjeliv innebär.

loading...

"När en katt ligger i ett rum och sover finns det inget för en inredare att göra där."
-Ernst